Minimog Preloader
Transport gratuit la comenzi peste 200 RON
Alimente sănătoase

Top 10 alimente sanatoase

ovaz

Top 10 alimente sanatoase

Iti voi prezenta un top 10 alimente sanatoase. Le poti gasi in magazine si sa le incluzi in dieta ta.

1. Fructele de padure – primul din top

top 10 fructe

Sunt o sursă foarte bogată de fibre. Să nu uitam ca fibrele sunt necesare pentru digestie. Fără ele, organismul procesează cu greu ce mâncăm. De asemenea, fructele de pădure sunt bogate in antioxidanți.

2. Alunele

Aici voi include toate formele de oleagenoase. Pornim de la migdale și încheiăm cu fisticul. Puteți să le combinați cu iaurtul și să vă bucurați de ele!

3. Ovăzul

top 10 ovaz

În urmă cu mai mulți ani era un aliment nu prea consumat, însă acesta a devenit din ce în ce mai popular. Este un aliment care n-ar trebui să lipsească într-un regim. Poți să il prepari în diferite moduri. Vei găsi multe exemple (click) în cadrul blog-ului.

4. Broccoli

Broccoli-ul este o sursă bogată de calciu, potasiu și fitonutrienți. Aceștia reduc riscul de a dezvolta o formă de diabet.

5. MERELE – un aliment nelipsit

Tineti cont ca merele sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanti. De altfel, acestea contribuie si la longevitatea noastra.

6. Ulei de masline

Este o sursa foarte buna de vitamina E si grăsimi monosaturate. Totuși, nu trebuie să exagerați cu el. Are 9 kcal / 1 ml.

7. Iaurt

top 10 iaurt

Este o sursă foarte bună de proteine și calciu. De asemenea, conține și probiotice. Acestea ne protejează de alte bacterii.

8. Avocado

avocado

Este un aliment pe care eu, personal, îl mănânc zilnic. Conține vitamina B, K și E. De asemenea, este o sursă bogată de fibre. Vi-l recomand cu drag.

9. Cartof dulce

cartof dulce

Acesta contine fibre dietetice, vitamina A, vitamina C și potasiu. Comparate cu alte legume, acesta ocupă un loc foarte bun in top.

10. Ouă 

top 10 ou

Acestea sunt o sursă foarte buna, de asemenea, de proteină.  Pot fi incorporate ușor într-o dietă balansată. Totuși, un consum excesiv poate duce la creșterea colestorolului.

Tu ce incluzi in dieta ta? Lasă un comentariu mai jos!
Pentru alte poze si rețete, aruncă o privire și pe Instagram! (click

1 Comment

  1. […] neprocesate! Alimente pe care le facem noi acasa. Astfel, stim cat zahar punem, ulei etc. Va las o lista cu alimente sanatoase. Dupa ea va puteti […]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

0