Minimog Preloader
Transport gratuit la comenzi peste 200 RON
Alimente sănătoase

5 alimente sanatoase pe care sa le incluzi in dieta

fructe si legume

5 alimente sanatoase pe care sa le incluzi in dieta

Te-ai intrebat vreodată ce alimente sanatoase poți include în dieta ta de-a lungul zilelor din săptămână? O dietă bine pusă la punct oferă mai multe beneficii:

  • energia de care ai nevoie pentru a te menține activ pe tot parcursul zilei;
  • te păstrezi mai puternic si sănătos;
  • previne anumite boli și răceli.

Mai jos vă voi prezenta 5 alimente sanatoase pe care le puteți procura și include în mesele voastre.

1. Avocado

Acest fruct este apreciat pentru valoarea sa nutritivă ridicată și este adăugat la diferite feluri de mâncare datorită gustului bun și a texturii bogate. Este ingredientul principal folosit in prepararea guacamoleului. Conține o varietate de nutrienți, incluzând 20 de vitamine și minerale. ( Vitamina K, C, B5, B6, potasiu etc.).

avocado

2. Fructe de padure

Fructele de pădure sunt una dintre cele mai bune surse de fibre. Le puteti mânca în multe combinații (spre exemplu, în ovăz, într-o prăjitură, sau chiar simple). Sunt pline de antioxidanți, care contribuie la protecția celulelor noastre.

Fructe de padure

3. Ouă

O dietă potrivită conține, desigur, și ouă.  Este un aliment bogat în proteine, pe care-l putem adăuga la micul dejun, prânz sau chiar cină, fiind bun pentru o multitudine de rețete. Având mai multe vitamine ( A, B5, B12 etc), este un aliment sănătos.

4. Semințe de chia

Un aliment pe care l-am descoperit și eu destul de recent ar fi semințele de chia. Sunt foarte bogate în fibre (cca. 40g/100g). Desigur, asta vine si cu un numar consistent de kcal (~550 kcal). Totuși, se pot adăuga 20-30 g la o p

orție de clătite/un smoothie făcut dimineața.

5. Migdale

Migdalele sunt o sursă bogată de vitamina E, antioxidanți, magneziu și fibre. Sunt bune mai ales într-o dietă keto, unde se urmărește un consum ridicat de grăsimi. Într-o dietă normala, trebuie ales un echilibru între grăsimi și carbohidrați, însă acesta poate fi un subiect bun de dezbătut în viitor.

migdale

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

0