Minimog Preloader
Transport gratuit la comenzi peste 200 RON
Alimente sănătoase

3 alimente pentru un regim alimentar sanatos

ovăz cu fructe de pădure sanatoase

3 alimente pentru un regim alimentar sanatos

Un regim alimentar sanatos este foarte important de-a lungul oricărei zile. Astăzi vă voi prezenta 3 alimente pentru un regim, pe care le puteți lua cu voi oriunde vă deplasați. De altfel, sunt ușor de procurat și preparat.

1. Iaurt grecesc cu fructe de pădure – alimente pentru un regim

alimente pentru un regim

Îl puteți găsi la orice magazin din jurul casei/blocului vostru.  Pentru fructe de pădure, vă recomand să alegeți un hypermarket bine aprovizionat. De multe ori tind sa se consume dis-de-dimineața. Le puteți pune de seara într-o caserolă si lua cu voi oriunde mergeți. Este o sursă foartre bună de vitamina B12, proteina (mai ales varianta cu puține grăsimi, 2%, spre exemplu). Textura este una interesantă. Eu aș zice chiar mai bună decât cea a iaurtului normal.

2. Fructe – alimente pentru un regim

fructe regim alimentar sanatos

Probabil este o idee chiar simplă. Da, într-adevăr, pare un lucru simplu. Însă un măr, o banana, o portocala, chiar ne pot fi foarte bune când suntem plecați. Conțin micronutrienții și macronutrienții necesari pentru a ne menține organismul sănătos. Câteva exemple de fructe care sunt ușor de cărat oriunde: pere, piersici, nectarine, cireșe, căpșuni, si lista poate continua. Puteți alege orice considerați că vă place. Cel mai bine ar fi să luați fructe specifice pentru sezonul în care ne aflăm. (portocale iarna, să zicem)

3. O budinca de ovaz – bună pentru orice regim

ovaz regim alimentar sanatos

Consider că ovăzul este un aliment nelipsit dintr-un regim alimentar sanatos. Conține fibre, ce contribuie la digestie si buna funcționare a organismului. Se poate prepara într-o multitudine de moduri, chiar si eu am cateva exemple printre rețete.

Pentru a fi și mai bine făcut, putem să ii adaugăm semințe de chia, sau semințe de in. Personal, le macin la blender, devenind ca un fel de pudră. O cantitate mică din fiecare poate să ne suplimenteze necesarul de fibre, îmbunătățind si aroma preparatului nostru.

Tu ce sugestii de alimente pentru un regim ai? Lasă-le mai jos, într-un comentariu!

Intra pe Instagram si descopera mai multe idei!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

0